Protest la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

June 28, 2021
281 Views

Astfel, zeci de angajați au protestat luni, 28 iunie, în fața institutului.

„Institutul are o importanță deosebită și trebuie privit ca un centru de excelență. Ce vrem noi nu este o finanțare pentru această perioadă de criză, ci vrem să ne dezvoltăm pentru pacienții noștri.

Ministrul Sănătății a venit într-o sâmbătă seara, dar a spus că nu dorește să discute cu mine pentru că nu mai reprezint institutul.

Ordinul de revocare din funcție l-a semnat după nouă zile, iar la momentul vizitei sale eram îndreptățit să reprezint institutul”, a declarat fostul manager Silviu Moga

„Doamna trebuie să știe că există un Ordin de Ministru din 2020, legat de Masterplanul de Sănătate pentru regiunea de Nord-Vest, în care se scrie clar că este oportună înființarea Centrului Integrat de transplant.

Semnalul pe care îl avem noi este că institutul nostru va fi desființat. Se dorește preluarea și transformarea lui într-o secție a Spitalului Județean Cluj.

Doamna ministru trebuie să știe că în acel moment activitatea de transplant se va opri, iar pacienții care așteaptă un transplant sau cei care vin la control, din păcate va trebui să-i refuzăm”, a adăugat Silviu Moga.

Angajații spun că Institutul de Transplant Renal Cluj-Napoca este singura instituție medicală ”capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”.

În replică, ministrul Sănătății, Ioana Mihărilă, a declarat că problemele cu care se confruntă Institutul au fost deja discutate cu reprezentanți ai acestui institut.

 

”Când am fost în vizită la Cluj le-am explicat că există posibilitatea și deschiderea Ministerului Sănătății de a include în acțiuni prioritare ATI, demersuri pe care le-am început deja. Și de asemenea, Casa județeană din Cluj a avut întâlniri și le-a asigurat finanțarea pe mai departe. De asemenea, le-am explicat că noul contract cadru s-ar putea să aducă ameliorări, a situației lor financiare. Acestea sunt lucrurile pe care le-am discutat. La fel, am discutat că nu este posibil ca problema de spațiu să fie rezolvată de pe o lună pe alta. Spațiul în care Institutul de Urologie și Transplant funcționează este același din urmă cu 20 de ani de când au existat ca entitate juridică în acest spațiu.” – a spus Mihăilă.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: