6 beneficii dovedite științific ale oțetului de mere

June 27, 2021
196 Views

Oțetul de mere este un remediu domestic foarte popular, dar și un ingredient comun în bucătărie. Oțetul de mere deține numeroase proprietăți benefice pentru sănătate, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante.

În plus, cercetările sugerează că acesta ar putea oferi și alte beneficii, printre care se numără:

– Accelerarea arderii grăsimilor și, astfel, a pierderii în greutate
– Reducerea nivelului de colesterol LDL
– Scăderea nivelului de zahăr în sânge
– Ameliorarea simptomelor de diabet

Cu toate acestea, nu există foarte multe cercetări în jurul oțetului de mere, deci este nevoie de mai multe studii pentru a-l putea recomanda ca formă de tratament alternativ.

Mai jos, regăsești șase beneficii dovedite științific ale oțetului de mere.

1. Este bogat în nutrienți

Oțetul de mere este obținut printr-un proces format din două etape. Primul pas constă în expunerea merelor zdrobite la culturi de drojdie, care fermentează zaharurile din fructe și le transformă în alcool.

Mai apoi, se adaugă culturi vii de bacterii, care vor continua procesul de fermentare a alcoolului, transformându-l în acid acetic – principalul ingredient activ din oțet.

Acidul acetic este cel care îi dă oțetului gustul și mirosul pătrunzător. Cercetătorii sunt de părere că acest acid este responsabil pentru beneficiile oțetului de mere asupra sănătății organismului. Așadar, un oțet de mere nefiltrat și organic conține proteine, enzime și bacterii benefice, toate contribuind la sănătatea corpului.

Deși oțetul de mere nu are multe vitamine și minerale, acesta conține potasiu, anumiți aminoacizi și antioxidanți.

2. Poate anihila bacteriile nocive din organism

Oțetul de mere poate ucide anumiți agenți patogeni, inclusiv bacterii. Oțetul de mere este folosit în mod tradițional pentru curățarea și dezinfectarea rănilor, dar și pentru tratamentul ciupercilor unghiei, a paraziților intestinali și ale infecțiilor auriculare.

Totodată, oțetul de mere este un conservant natural pentru mâncare. Cercetările arată că acesta acesta poate inhiba dezvoltarea bacteriilor precum E.coli în alimente. Așadar, dacă ești în căutarea unei soluții naturale de prelungire a valabilității alimentelor din frigider, oțetul de mere poate fi o soluție.

3. Poate contribui la scăderea nivelului glicemiei în sânge

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: