Valeriu Gheorghiță: România va fi în grafic și la 1 iulie vor putea fi eliberate certificatele digitale pentru călătorie. Andrei Baciu: Vor putea fi obținute prin logarea pe o platformă

Certificatul digital pentru călătorie va intra în vigoare la 1 iulie și va putea fi descărcat de pe o platformă dezvoltată de STS, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, vicepreședintele CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu. Și Valeriu Gheorghița, șeful campaniei de vaccinare, a dat asigurări că România va fi în grafic și la 1 iulie vor putea fi eliberate aceste certificate verzi.

Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat european COVID, pentru a facilita deplasarea între state, pentru a limita timpul pe care îl petrecem în punctele vamale pe de o parte și pe de altă parte trebuie să ne asigurăm că toate certificatele, dovezile pe care le prezentăm sunt veridice acest lucru va fi garantat de acest certificat digital european privitor la COVID, a spus Andrei Baciu

Secretarul de stat Andrei Baciu a explicat că România va folosi certificatul prezentat de Comisia Europeană. Cel mai important element este cel prezentat de codul QR.

Suntem în grafic. Certificatul este planificat a fi lansat la 1 iulie (…) vom avea un web site, o platformă unde vom crea un cont și pe baza acestuia vom primi pe email un link de unde putem descărca acest certificat, a explicat vicepreședintele CNCAV.

Certificatul atestată fie faptul că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, fie la faptul că aceasta a trecut prin boală, fie absența infectării în momentul respectiv, atestată de un rezultat RT PCR negativ.

Certificatul va fi prezentat la punctele vamale fie printat, fie pe telefon, pe tabletă și va fi scanat codul QR.

 

Leave A Comment