Metode eficiente de a te feri de tânţari şi căpuşe

May 28, 2021
330 Views

Au apărut deja ţânţarii şi căpuşele ale căror înţepături, deşi par inofensive, pot aduce boli grave, chiar mortale. În unele oraşe, autorităţile au început deja dezinsecţia, însă, din cauza ploilor din ultima perioadă substanţele repelante împrăştiate pe copaci şi iarbă, scad în eficienţă.

Astfel că ar fi bine să ne ferim şi noi de aceste insecte. Iată câteva sfaturi de la specialişti care ar trebui să ţinem cont pentru a nu avea probleme.

O variantă ar fi folosirea spray-urilor din comerţ care distrug mai multe tipuri de insecte: ţânţari, muşte, căpuşe etc. Totuşi, acestea conţin şi substanţe toxice şi nu sunt recomandate pentru asmatici sau cei care au diverse alergii şi sunt contraindicate pentru cei care au copii mici.

O altă variantă constă în folosirea pastilelor de ţânţari care necesită un dispozitiv special pentru priză. Reprezintă o metodă destul de ieftină, însă efectul durează o noapte. Din fericire sunt şi pastile care pot fi puse şi în camera copilului, fără miros şi, se pare că acestea nu conţin substanţe nocive. După utilizări este necesară ventilarea încăperilor.

Citiţi celelalte metode pe Click!

Leave A Comment

%d bloggers like this: