5 sfaturi pentru diabetici

May 23, 2021
262 Views

Mai mulți medici și cadre medicale din SUA au oferit sfaturi pentru diabetici.

Diabetul este o boală cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Dacă și tu ai fost diagnosticat cu diabet sau ai în preajmă pe cineva care suferă de această boală, este important să știi toate aceste lucruri: fii puternic, luptă, bucură-te de viață și informează-te corect!

Iată câteva sfaturi pentru diabetici oferite de cadre medicale de specialitate din SUA despre diabet!

Sfaturi pentru diabetici: evitați stresul!

Hormonii stresului, cum ar fi adrenalina, pot crește nivelul glucozei. La rândul său, stresul poate împiedica activitățile de auto-îngrijire, cum ar fi alimentația sănătoasă și exercițiile fizice.
Este important să vă luați timp în fiecare zi pentru a reduce stresul, formând strategii precum exercițiile de respirație, meditația, mindfulness, rugăciunea, scrisul, timpul petrecut cu familia sau prietenii, muzica, yoga sau alte activități care vă aduc liniște sufletească. (Kellie Rodriguez, asistentă medicală și președinte al Asociației Specialiștilor în Îngrijirea și Educația diabetului)

Sfaturi pentru diabetici: învățați să consumați legume zilnic

Încercați o varietate de legume și învățați să le gătiți astfel încât să aibă un gust bun. Legumele vă ajută să tratați constipația, să vă reduceți riscul de cancer de colon și sunt surse minunate de sănătate!

Consumați-le alături de proteine la micul dejun. Corpul nostru este cel mai rezistent la insulină dimineața, iar alegerile cu conținut ridicat de carbohidrați, cum ar fi sucul și pâinea prăjită, nu fac decât să provoace glicemia. ( Anne Peters, doctor, profesor de medicină la Școala de Medicină Keck și director al Programelor Clinice de Diabet din SUA)

Cultivați-vă fericirea în fiecare zi

Toată lumea vorbește despre ce presupune boala, mănâncă bine și verifică glicemia constant – ceea ce este extrem de important. Dar mai important este să vă distrați, să râdeți și să fiți cu oamenii sau animalele de companie pe care le iubiți.

Cu cât vă distrați mai mult și vă bucurați de viață, cu atât vă va fi mai ușor să vă îngrijiți și de sănătatea voastră. (John B. Buse, doctor, șef al Diviziei de Endocrinologie și director al Centrului pentru Diabet de la Universitatea din Carolina de Nord)

Scăpați de rușine

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: