𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 „𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐬𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐢” 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐬𝐢 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚

La finalul acestei săptămâni, micii spectatori clujeni sunt așteptați la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” cu două spectacole. Este vorba de „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel” (sâmbătă, 15 mai, de la ora 11.00) și de „Vasilache și Marioara în jurul lumii” (duminică, 16 mai, de la orele 10.00 și 12.00).
Sâmbătă, 15 mai, de la ora 11.00, este programat spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, în regia Ibolyei Varga.
Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice.
Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Prima reprezentație de duminică este sold-out
Duminică, 16 mai, de la orele 10.00 și 12.00, vor fi prezentate două reprezentații ale spectacolului „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, cu regia, scenariul și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu.
Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Marioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.
Ionuț Constantinescu regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă savuros situațiile.
„În teatrul de bâlci în general și în special în Vasilache și Marioara, există personaje iconice, care înving întotdeauna, datorită istețimii și bunătății lor sufletești. Am păstrat această dimensiune a personajelor, pe care am redat-o sub forma unei ingenuități specifice oamenilor curioși și dornici de a cunoaște lumea înconjurătoare”, explică Ionuț Constantinescu.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, sound design de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Reprezentația de la ora 10.00 va fi prezentată cu casa închisă.
Vasilache ajunge și la Bistrița
Miercuri, 19 mai, de la ora 11.00 și 12.30, spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii” va fi prezentat la Palatul Culturii din Bistrița. Biletele vor avea prețul unic de 7 lei.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei pentru preșcolari, elevi și studenți).
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Reguli de acces
Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta la intrare mâinile. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 24. Mai multe detalii, aici:

Leave A Comment

%d bloggers like this: