Inițiativa legislativă prin care este acordată o zi liberă plătită celor care se vaccinează, inclusiv elevilor și studenților, a fost adoptată de Comisia de muncă a Senatului

May 13, 2021
357 Views

Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită persoanelor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a primit miercuri raport de admitere de la Comisia de muncă a Senatului.

Potrivit proiectului: (1)Persoanele care se vaccinează impotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) o zi liberă plătită, care nu se include in durata concediului de odihnă, in ziua vaccinării, in cazul angajaților;

b) o zi scutire de frecvență, in ziva vaccinării, in cazul elevilor, studenților și militarilor;

(2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin.(1) se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituția de profil Ia care a fost efectuată vaccinarea.

(3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin.(1) și unul dintre părinți in ziva vaccinării copilului Cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Proiectul, inițiat de deputații USR PLUS Oana Țoiu și Radu Molnar, urmează să intre la vot final în plenul Senatului, care este primă Cameră sesizată în acest caz, arată g4media.ro. ”

Propunerea legislativă „O zi liberă pentru vaccinare”, pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică.

Propunerea a primit aviz favorabil de la:
– Consiliul Legislativ
– Consiliul Economic si Social
– Comisia de Sanatate
– Comisia de Buget

Leave A Comment

%d bloggers like this: