8 motive pentru care apar durerile de spate în zona bazinului

May 9, 2021
469 Views

Durerile de spate în zona bazinului pot semnala diverse afecțiuni. Printre acestea, hernia de disc, pietrele la rinichi sau chiar infarctul.

Durerile de spate în zona bazinului sunt cele mai comune dureri resimțite de persoanele din lumea întreagă. Este acea durere care debutează printr-un blocaj muscular. Netratate la timp și într-un mod corect, durerile de spate în zona bazinului pot să afecteze pe termen lung sănătatea și starea de bine.

Iniţial, durerea nu o să dureze mult. Odată ce dispare inflamaţia, dispare şi durerea. Dar dacă nu ştii exact care este motivul durerii, o vizită la un specialist este necesară.

Coloana este cea care de cele mai multe ori cauzează durerile de spate în zona bazinului. Însă există și alte posibile cauze ale acestor dureri, cum ar fi pietrele la rinichi, hernia de disc sau chiar infarctul.

Cele mai comune motive pentru care apar durerile de spate în zona bazinului

Leziuni musculare
Când ai dureri de spate pe partea dreaptă sau stângă, aceasta poate indica, de obicei, leziuni musculare. Acestea pot apărea după activitatea fizică sau ca urmare a activității profesionale, cum ar fi grădinăritul.
Acest tip de durere se caracterizează de obicei prin senzație de greutate și poate fi foarte inconfortabilă.

Boli respiratorii
Bolile respiratorii pot provoca, de asemenea, durerile de spate în zona bazinului, în principal atunci când respiri. Asta, deoarece există mobilizarea tuturor mușchilor din abdomen și spate în procesul respirator.

Pietre la rinichi
Prezența calculilor în rinichi, cunoscute și sub numele de pietre la rinichi, poate provoca, de asemenea, dureri de spate la nivelul bazinului.

Durerea cauzată de acestea este cunoscută sub numele de colici renale și se caracterizează printr-o durere foarte severă în abdomenul inferior, care împiedică persoana să meargă sau să se miște.

Sciatica
Durerea sciatică se caracterizează prin dureri lombare care radiază în picioare și este cauzată de comprimarea nervului sciatic situat în coloana vertebrală inferioară sau fese. Acest lucru provoacă dureri, usturimea cu senzație de furnicături sau dificultatea de a sta sau de a merge.

Atac de cord

…..

Leave A Comment