De vineri, românii se pot vaccina fără programare. Ce trebuie să ştim

May 5, 2021
216 Views

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, de vineri 7 mai, se modifică modalitatea de prezentare la centrele de vaccinare, iar persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. Şi cei din afara acestui interval de vârstă se pot prezenta fără programare, însă în intervalul 14.00 – 20.00.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, că, din 7 mai, se va modifica modalitatea în care persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare.

,,Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele e vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta de la ora 14.00 până la finalul programului, la ora 20.00, fără programare. (…) Atenţie, nu vreau să apară nemulţumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat, însă suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine ceor care se prezintă direct la centre”, a anunţat Gherghiţă.

Dacă se prezintă un număr mai are de persoane decât capacitatea de vaccinare a centrului, se pot face liste de aşteptare pentru ziua următoare.

Gheorghiţă a mai precizat că este posibil ca această modalitate să crească numărul de doze irosite, pentru că se va merge pe o estimare medie a consumului.

Foto : Facebook/Guvernul Romaniei

Leave A Comment

%d bloggers like this: