UE propune reducerea restricțiilor pentru turiștii vaccinați

May 4, 2021
256 Views

Comisia Europeană a propus luni ca statele membre să reducă restricțiile pentru turiștii complet vaccinați, dând semnalul unei reveniri treptate la normalitate, pe măsură ce vaccinarea prinde avânt la nivel mondial.

Noile reguli ar permite intrarea în UE din motive neesențiale nu numai pentru toate persoanele care provin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și pentru toate persoanele care au primit ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE, cu posibilitatea extinderii la vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Regulile sunt menite să înlocuiască interdicția generală din prezent ce privește călătoriile neesențiale către UE, care se aplică majorității statelor (în prezent, călătoriile neesențiale sunt permise doar pentru 7 țări cu o situație epidemiologică bună.). UE lucrează de asemenea la introducerea unui sistem de pașapoarte de vaccinare care va ușura călătoria pentru cei inoculați sau care poate dovedi că ei au trecut recent prin boală și sunt astfel considerați imunizați.

…..

Citește integral pe economedia.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: