Prognoza meteo: Vine vreme capricioasă. Unde se anunţă frig, cât va ploua

May 4, 2021
384 Views

Vreme capricioasă anunţă meteorologii în perioada 3 – 16 mai, cu temperaturi care vor oscila destul de mult de la o zi a alta, dar şi cu precipitaţii. Ulterior, vremea se va mai stabiliza şi va ajunge la normalul perioadei, spre finalul intervalului.
….

Alternanţe termice în Transilvania

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză vor fi alternanţe termice de la o zi la alta, iar maximele temperaturii aerului se vor situa, în general, între 16 şi 21 de grade, în timp ce minimele nocturne vor avea valori medii între 2 şi 9 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar valorile diurne vor creşte de la 23 de grade pe 10 mai, până la 26 de grade pe 12 mai, apoi vor scădea din nou, spre 21 de grade la finalul celei de a doua săptămâni.
Regimul termic nocturn între 10 şi 16 mai va fi relativ constant şi se va caracteriza prin temperaturi medii cuprinse între 6 şi 8 grade. Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala cu o probabilitate mai mare în intervalele 5 – 8 mai şi 13 – 16 mai.

Frig la munte

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului, când vor fi temperaturi maxime medii cuprinse între 4 şi 14 grade şi minime medii cuprinse între -5 şi 5 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat şi vor fi maxime medii de 10…20 de grade şi minime ce se vor încadra între 0 şi 10 grade.
Temporar, vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai şi 11-15 mai. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi foarte redusă şi în special la altitudini de peste 2000 m.

Leave A Comment