Cluj-Napoca: Va fi organizat un concert de operă-test, în interiorul Operei Române

După modelul Barcelona, orașul Cluj-Napoca intenționează să organizeze primul concert cu public, în interior. Autoritățile locale au discutat deja cu premierul României despre un spectacol de operă. Evenimentul ar putea avea loc chiar în această lună. Singura condiție pentru spectatori este să prezinte dovadă că sunt vaccinați.

Autoritățile din Cluj vor să organizeze un concert de operă-test chiar luna această. Ar putea participa doar persoanele vaccinate anti COVID.

Autoritățile locale au vorbit deja cu premierul, iar Florin Cîțu a fost de acord cu organizarea concertului. Data spectacolului va fi stabilită curând.

Tot Ministerul Culturii va decide și numărul de participanți, în timp ce reprezentanții Operei Române din Cluj vor anunța ce piesă va fi pusă în scenă.

Orașul Cluj-Napoca este pe primul loc în țară la numărul de persoane vaccinate. Peste 267.000 de clujeni au fost deja imunizați cu cel puțin o doză de vaccin.

În 27 martie, la Barcelona a avut loc un concert pilot la care au participat 5.000 de persoane. Oamenii au purtat măști de protecție, însă nu au păstrat distanță.

După două săptămâni, toți spectatorii au fost testați PCR și doar 6 au fost depistați pozitiv. Organizatorii spun că patru dintre ei nu s-ar fi infectat în timpul concertului.

Foto : Nicu Cherciu

Leave A Comment