STUDIU. COVID-19 nu va dispărea odată cu vaccinurile, dar poate deveni o boală endemică, ținută sub control

April 28, 2021
384 Views

 

Covid-19 ar putea deveni o boală endemică, mulţumită vaccinurilor, şi, astfel, va putea fi controlată, arată un studiu al Universităţii Oxford, potrivit CNN, preluată de News.ro.

Dr. Elmer Huerta a analizat concluziile şi a publicat un articol în care a explicat: „Covid-19 ar putea să devină o boală endemică mulţumită vaccinurilor. Asta înseamnă că nu o să dispară în întregime, dar va fi controlabilă. Rezultatele studiului Oxford privind Covid-19 ne dau o idee despre cum va arăta viitorul pandemiei”.

„O epidemie este, evident, o gravă problemă de sănătate publică. O cauză epidemică nu reprezintă neapărat o boală contagioasă. De exemplu, creşterea rapidă a ratei obezităţii şi a consumului de tutun sunt considerate de asemenea epidemii. Pandemia, pe de altă parte, înseamnă că o boală infecţioasă s-a răspândit în lumea întreagă, descoperindu-se cazuri în fiecare ţară”, a scris el.

Sarah Walker, cercetător şef în studiul Universităţii Oxford, a declarat pentru CNN că, având în vedere că vaccinurile nu sunt 100% eficiente, infecţia nu va fi redusă la zero, însă ele pot face ca boala cauzată de noul coronavirus să devină una endemică.

Studiul a analizat puţin peste 1,6 milioane de probe moleculare PCR pe un eşantion reprezentativ din Marea Britanie, compus din 373.402 participanţi cu vârste de peste 16 ani, între 1 decembrie 2020 şi 3 aprilie 2021.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: