Premierul Florin Cîţu: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată. Avem în vedere centre drive-through şi maratoane pentru vaccinare

April 27, 2021
355 Views

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală, a anunţat premierul Florin Cîţu.
Prim-ministrul a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale.

El a arătat că primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor şi pentru a face mai uşor accesul la vaccinare.

„Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora. Pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a scris Cîţu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a subliniat că vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată a României, din perspectivă economică, socială şi culturală.

„Voi continua colaborarea cu autorităţile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru”, a conchis premierul.

Leave A Comment

%d bloggers like this: