Întrevedere Klaus Iohannis – Maia Sandu la Palatul Cotroceni. Președintele României a transmis că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

April 21, 2021
344 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o pe Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, marți după-amiază, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere a reformelor președintelui Maia Sandu și a subliniat că țara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, a mai spus Klaus Iohannis, mai ales acum, pe timp de pandemie.

România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro și peste 200.000 de vaccinuri.

Președintele Republicii Moldova a mulțumit României pentru sprijinul oferit.

Dialogul bilateral și cooperarea vor continua, în special proiectele de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, educației, sănătății.

Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

Leave A Comment

%d bloggers like this: