Vreme oscilantă şi precipitaţii însemnate cantitativ spre finalul lunii aprilie

April 20, 2021
299 Views

Regimul termic va continua să fie oscilant în următoarele două săptămâni (19 aprilie – 2 mai), cu perioade în care vremea se va încălzi dar şi cu intervale în care valorile termice maxime vor scădea, informează Agerpres.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va rămâne ridicată atât spre finalul lunii aprilie, cât şi în primele două zile din luna mai, reiese din prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

……

În zona Transilvaniei, valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel că, în 22 aprilie, se va ajunge la o medie a acestora de 16 – 17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18 – 20 de grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25 aprilie. Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5 – 7 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 şi 28 aprilie şi spre începutul lunii mai.

……

La munte, până pe data de 26 aprilie, vremea se va menţine relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă, ce vor oscila între 4 şi 7 grade, respectiv minime preponderent negative, în general cuprinse între -4 şi zero grade. Spre sfârşitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10 – 12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2 – 4 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, în timp ce în zona înaltă vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Leave A Comment