Germania susţine România în procesul de aderare la OCDE

April 19, 2021
394 Views

Ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, şi-a anunţat vineri susţinerea pentru aderarea României la OCDE, a informat vineri ministrul român de Finanţe, Alexandru Nazare.

Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat joi, 15 aprilie 2021, în cadrul unei teleconferinţe, cu omologul său german, Olaf Scholz, despre perspectivele României de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), precum şi despre evoluţia economiei europene din acest an şi stadiul implementării PNRR.

Omologul german şi-a declarat sprijinul pentru accederea României în OCDE: “Susţin procesul de aderare a României la OCDE şi voi continua să sprijin eforturile României”, a declarat ministrul german de finanţe.

“România a făcut progrese importante şi se află într-un stadiu avansat al procesului de aderare la OECD. Acest lucru vine ca o recunoaştere clară a eforturilor depuse până acum şi contez pe suportul Germaniei pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil”, a declarat ministrul român de finanţe, Alexandru Nazare.

Totodată, cei doi demnitari au discutat despre stadiul implementării Planurilor Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), context în care ministrul german de finanţe a subliniat necesitatea adoptării cât mai rapide a deciziilor privind sistemul de resurse proprii pentru fiecare stat membru, în vederea accelerării demersurilor de operaţionalizare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă la nivelul Uniunii Europene.

Discuţia de joi, 15 aprilie 2021, constituie cea de-a doua întrevedere dintre cei doi demnitari de la începutul anului. Poziţia ministrului german de finanţe este una pozitivă faţă de eforturile Românei din ultima perioadă, exprimându-şi susţinerea pentru ţara noastră în vederea obţinerii invitaţiei de aderare la OCDE.

Leave A Comment