Mărarul, aliatul împotriva problemelor cardiovasculare și de stomac

April 15, 2021
229 Views

Mărarul este folosit încă din cele mai vechi timpuri, de egipteni, greci și arabi, iar în prezent atât românii, cât și popoarele scandinave se bucură de acest condiment.

Dacă până acum foloseam mărar doar în bucătărie pentru a oferi gust și savoare preparatelor, de acum înainte îi vom găsi întrebuințări și pentru a ne menține starea generală de sănătate. Mărarul este ideal pentru digestie, reduce colicii sugarilor și calmează crampele intestinale. Este folosit ca plantă medicinală încă din cele mai vechi timpuri, de egipteni, greci și arabi, iar în prezent atât românii, cât și popoarele scandinave se bucură de acest condiment.

Mărarul: beneficii
Tulburările gastrointestinale pot fi ameliorate cu ajutorul semințelor de mărar. Mai exact, simptome precum balonarea, digestia lentă, flatulența sau eructațiile pot fi reduse, dar și crampele asociate acestora. De asemenea, mărarul este diuretic, stimulează lactația și rezolvă indigestiile și colicii sugarului.

Are efecte antioxidante
Fiecare parte componentă a mărarului are proprietăți antioxidante, dar extractul florii s-a dovedit a avea cel mai puternic efect comparativ cu frunzele sau rădăcina.

Are efecte antimicrobiene
Datorită proprietăților sale, mărarul luptă împotriva bacteriilor apărute în urma contaminării alimentare și a infecțiilor intraspitalicești. De asemenea, uleiul esențial de mărar s-a dovedit a avea efecte asupra ciupercilor microscopice responsabile pentru infecțiile pulmonare, digestive și vaginale.

Ideal pentru bolile cardiovasculare

……

Leave A Comment