Cum să-ți cureți plămânii, în mod natural

April 12, 2021
348 Views

Cu ajutorul acestor tehnici poți curăța plămânii de mucus și agenții care produc iritații, ameliorând congestia pieptului și alte simptome inconfortabile.

Sănătatea plămânilor este vitală și, din fericire, aceste organe se curăță și se regenerează singure în momentul în care nu mai sunt expuși agenților poluanți, precum fumul de țigară. Odată ce plămânii au fost expuși în fața acestora, pieptul e poate simți plin, congestionat sau inflamat, iar asta pentru că se produce o acumulare de mucus în plămâni pentru a prinde microbii și patogenii, ceea ce contribuie la senzația de greutate.

Cu ajutorul anumitor tehnici poți curăța plămânii de mucus și alți agenți care produc iritații, ameliorând congestia pieptului și alte simptome inconfortabile. Unele dintre aceste metode ajută la deschiderea căilor, îmbunătățirea capacității plămânilor și reducerea inflamațiilor, iar astfel sunt reduse efectele poluării și fumatului asupra plămânilor.

Terapia cu abur
Terapia cu abur implică inhalarea vaporilor de apă pentru a deschide căile și pentru a ajuta plămânii să scurgă mucusul. Persoanele care suferă de afecțiuni pulmonare vor observa că simptomele se înrăutățesc atunci când aerul este trece și uscat. Acest climat poate usca membrana mucoasă a căilor respiratorii și astfel este restricționată circulația sangvină. Aburii în schimb aduc căldură și hidratare a căilor respiratorii, iar astfel respirația este îmbunătățită.

Exercițiile fizice curăță plămânii
Exercițiile fizice făcute cu regularitate pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală și, totodată, pot ajuta la scăderea riscului apariției mai multor afecțiuni de sănătate precum boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Antrenamentele fizice forțează mușchii să lucreze mai mult, ceea ce crește respirația și rezultă mai mult oxigen în mușchi. De asemenea, circulația sângelui este îmbunătățită, iar organismul este mai eficient în îndepărtarea excesului de dioxid de carbon pe care-l produce în timpul exercițiilor fizice. Corpul va începe să se adapteze, iar mușchii vor știi cum să folosească oxigenul eficient astfel încât să producă mai puțin dioxid de carbon.

Ceaiul verde
Ceaiul verde conține numeroși antioxidanți care ajută la reducerea inflamațiilor pulmonare. Acești compuși pot proteja țesutul pulmonar de efectele dăunătoare sau de inhalarea fumului. Un studiu la care au luat parte peste 1000 de adulți din Coreea sugerează că persoanele care beau cel puțin două căni de ceai verde pe zi îmbunătățesc funcțiile plămânilor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: