Top orașe românești în care se găsesc joburi libere (eJobs)

April 10, 2021
115 Views

Lucrătorii români au aplicat pentru joburi cu 70% mai mult în primele 3 luni ale anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, numărul de locuri de muncă disponibile fiind același, conform unei situații de pe platforma online de recrutare eJobs.

Peste 70.000 de joburi noi au fost postate în primele 3 luni ale anului 2021 pe eJobs.ro, valoare egală cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut – a informat platforma de recrutare, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Aplicările candidaților, în schimb, au crescut cu 70% față de primele trei luni din 2020, respectiv de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1,3 milioane de aplicări.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidați sunt:

-retail,
-prestări servicii,
-IT,
-telecom,
-call center /BPO,
-industria alimentară,19
-producție.

Top orașe cu cele mai multe oportunități pentru cei care vor să se angajeze:

București,
Cluj-Napoca,
Timișoara,
Brașov,
Iași.

În ceea ce privește aplicările, cel puțin pentru următoarea jumătate de an, dacă nu chiar până la finalul anului, este de așteptat a ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane de aplicări.

Cele mai multe CV-uri sunt primite pentru joburile din vânzări, relații clienți / call center, administrativ / logistică, marketing, eCommerce, bănci sau IT.

Ca tendință, candidații caută mai ales companii mari, multinaționale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: