Bolile secolului 21: depresia, cheagurile de sânge și tulburările de vedere

April 6, 2021
318 Views

Printre bolile secolului 21 se numără problemele cu auzul, dereglările de vedere, cheagurile de sânge în zona picioarelor, depresia și înfometarea.

Tehnologiile moderne și automatizarea tuturor lucrurilor au un impact pozitiv asupra condiției sociale, deoarece ne ușurează munca. Dar, din păcate, există și reversul medaliei: ne afectează sănătatea.

Iată care sunt bolile secolului 21 în viziunea specialiștilor.

Bolile secolului 21: depresia conduce detașat în top
Depresia este o afecțiune comună în rândul tinerilor. Experții precizează că termenele-limită presante și stresul sunt principalele cauze ale apariției stărilor de anxietate, atacurilor de panică și depresiei. Acestea pot conduce chiar la apariția bolilor cardiovasculare sau la producerea infarctului.
Se recomandă stabilirea unui program riguros și evitarea amânării lucrărilor până la termenul-limită, pentru a nu claca.

Printre bolile secolului 21 se numără și dereglările de vedere. Acestea sunt cauzate de statul în fața unui monitor ore în șir. Specialiștii spun că, deși monitoarele au tot felul de filtre care să nu afecteze ochiul, lipsa pauzelor scurte la un interval de o oră sunt cauza apariției acestor afecțiuni.

Astfel, este indicat ca persoanele care lucrează în fața unui calculator să facă o pauză de 5-10 minute în fiecare oră. În plus, se recomandă ca monitorul să fie așezat perpendicular cu ochii, iar distanța să fie de cel puțin 25 de centimetri și maximum 35 de centimetri.

Cheagurile de sânge, printre bolile secolului 21

…..

Leave A Comment