Quercitina – ce este, la ce ajută și în ce alimente o găsești?

March 27, 2021
675 Views

Quercitina este un pigment care se găsește în legume, fructe, cereale, ceai și vin. Are efect antioxidant și antiinflamator și poate avea rol adjuvant în afecțiuni precum diabetul, hipertensiunea, alergiile sau demența.

Află ce beneficii ar putea avea quercitina, ce alimente conțin această substanță, cum se iau suplimentele cu quercitină și care este doza recomandată.

Alimente care conțin quercitină
Printre alimentele cu cel mai ridicat conținut de quercitina se numără:
ceapa
merele roșii
strugurii negri sau roze
zmeura, murele, afinele, coacăzele, merișoarele
broccoli
caperele
varza kale
citricele
cireșele
ardeiul gras verde și cel galben
sparanghelul
spanacul
ardeiul iute
salata verde
fructele de soc
roșiile
ceaiul verde și cel negru
cafeaua
vinul roșu

Cum se administrează suplimentele cu quercitina

Unele persoane pot alege să ia suplimente cu quercitina sub formă de pudră sau capsule, acestea putând avea efect benefic în întărirea imunității, combaterea inflamațiilor, a alergiilor și creșterea rezistenței fizice.

Doza recomandată de quercitină variază între 500 și 1.000 mg pe zi.

Pentru că este greu absorbită în organism de una singură, suplimentele cu quercitină sunt adesea îmbogățite cu vitamina C, resveratrol sau enzime precum bromelaina, care cresc capacitatea de absorbție a acestui antioxidant.

…..

Leave A Comment