HEPAMED-cursuri gratuite și creditate pentru asistenții medicali din Regiunea SV – Cerasela Libeg, expert HEPAMED

În anii pandemiei nu uităm de alte boli, de hepatitele virale B și C, iar Proiectul ”Hepamed” continuă oferirea de cursuri pentru specialiști; pentru asistenții medicali din regiunea de SV de această dată.

Proiectul HEPAMED, un proiect inițiat la Cluj-Napoca, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 se derulează în perioada 11.12.2017-10.06.2021.  În această perioadă de activități orientate către specialiști se organizează înscrieri pentru ultima serie de cursuri: cursuri gratuite și creditate de OAMGMAMR.

Pot participa  asistenți medicali din județele Constanța, Tulcea, Vrancea, Buzău, Galați și Brăila, cursurile se vor derula la Constanța în perioada 8-13 aprilie 2021.

Obiectivul acestei etape  este formarea a 84 de asistenți medicali din județele Constanța ( 35 de asistenți medicali), Brăila ( 4 asistenți medicali),  Buzău ( 14 asistenți medicali), Tulcea ( 3 asistenți medicali), Vrancea ( 18 asistenți medicali). Asistenții medicali din cabinetele de medicină de familie și cei din mediul privat sunt singurii care nu sunt eligibili.

Având titlul: „Optimizarea prevenției și tratamentului Hepatitelor cronice B și C prin creșterea competențelor personalului medical din România” proiectul HEPAMED este implementat de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase CLUJ-NAPOCA în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Iuliu Haţieganu” CLUJ-NAPOCA, Universitatea ”OVIDIUS” din CONSTANȚA, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase BRAŞOV şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și tropicale “VICTOR BABES” BUCURESTI.

Programele de formare din proiect au avut grup țintă: medici specialişti în boli infecţioase, medici de familie și asistenţi medicali din patru mari regiuni: NV, Centru, SE si București.

Grupul ţintă al cursurilor din aprilie 2021 este cel al  asistenților medicali din Regiunea SE (Constanţa, Brăila, Tulcea, Galaţi, Buzau, Tulcea, Vrancea).

Locul desfăşurării este Universitatea ”Ovidius” din Constanța.

 

Programul cursurilor este următorul:

Program1 – Prevenție, diagnostic, stadializare și tratament al hepatitelor virale acute și cronice B și C – actualități și noi cercetări

Program 2 – Prevenția transmiteriihepatitelor virale și a altor boli transmisibile prin proceduri chirurgicale

Program 3 -Psihoterapie pentru creșterea calității vieții persoanelor cu hepatită cronică

Program 4 – Vaccinare și imunizareîn hepatitele virale – noi tendințe.Elaborarea de strategii de creștere a gradului de complianță a populatiei la vaccinare mai ales în rândulgrupurilor vulnerabile și dezavantajate

Program 5 -Evoluția hepatitelor virale B și C. Patologia secundară cronică severă: ciroza și cancerhepatic. Actualități în prevenția patologiei secundare cronice

Program 6 -Sarcina și hepatita virală B și C .

Conținutul detaliat al programelor de formare se găsește la adresa: https://hepamed.ro/wp/programe-de -formare-asistenți-medicali/ .

Creditarea cursurilor de către OAMGMAMR se va realiza astfel: se acordă câte 6 credite/zi de curs parcurs.

Cursurile se vor desfășura în două serii, în exterior:

Seria întâi: 8-12 aprilie 2021 (42 de locuri), pe terasa nr.1 a hotelului Ramada din Constanța.

Seria a doua: 9-13 aprilie 2021 (42 de locuri), pe terasa nr.2 a hotelului Ramada din Constanța.

Pentru cursanți din județele Brăila, Buzău, Tulcea, Vrancea se asigură cazare gratuită, în camere single, la Hotel Ramada, în Constanța.

Mesele sunt asigurate pentru toți participanții ( prânz și cină la caserole).

Transportul va fi susținut pentru participanții din județele Brăila, Buzău, Tulcea, Vrancea  ( 7,5 litri/100 km).

Înscrierea se face pe: https://hepamed.ro/wp/inscriere-cursanți-constanța/  .

Cerasela Libeg, expert HEPAMED 

Leave A Comment

%d bloggers like this: