Ministrul Muncii : proiect pentru cresterea stimulentului de reinsertie, de la 650 la 1.500 de lei

March 18, 2021
389 Views

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, a fost adoptat în primă lectură un proiect de act normativ care prevede creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului de la 650 de lei la 1.500 de lei.

“(Proiectul – n.r.) care surprinde, de asemenea, o măsură activă de stimulare a activităţii profesionale ţine de creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază în momentul de faţă părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului. După cum bine cunoaşteţi, în momentul de faţă, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani de zile, primesc un stimulent de 650 de lei pentru încă un an. Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă ar fi acoperită de o creştere a stimulentului de reinserţie la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor sau părinţilor care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediul pentru creşterea copilului”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Raluca Turcan a menţionat că este vorba despre o măsură care “aduce şi un sprijin la bugetul statului”, întrucât orice creştere a ocupării în sistemul economic are un impact pozitiv asupra economiei. AGERPRES

Leave A Comment