O lingură de ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol, face minuni pentru sănătate

March 15, 2021
660 Views

Dacă iei o lingură de ulei de măsline dimineața, imediat după trezire, sănătatea ta va avea numai de câștigat.

Uleiul de măsline te ajută să ții sub control greutatea corporală, reglează glicemia, colesterolul, curăță vasele de sânge, previne formarea cheagurilor, ameliorează depresia și protejează creierul de demență.

Vitaminele A, D, E și K, precum și grăsimile mono și polinesaturate din uleiul de măsline sunt doar câteva dintre substanțele nutritive care au efecte benefice asupra sănătății.

Cel mai bun ulei de măsline este cel obținut din măslinele verzi tinere, extravirgin, presat la rece și bogat în antioxidanți miraculoși.

Printre acești antioxidanți se numără compușii fenolici, care au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare.

Cu o lingură de ulei de măsline dimineața îți asiguri porția de sănătate

Antioxidanții din uleiul de măsline ajută la eliminarea inflamațiilor din corp, prevenind astfel boli grave precum diabetul, bolile de inimă, Alzheimer sau chiar anumite forme de cancer.

Un antioxidant aparte care se găsește în uleiul de măsline este oleocantalul, care are acțiune similară ibuprofenului, arată un studiu publicat în International Journal of Molecular Sciences.

Cercetătorii au descoperit că o lingură de ulei de măsline dimineața, luată imediat după trezire, poate reduce semnificativ stresul oxidativ celular, îmbunătățește digestia și ameliorează inflamațiile cronice.

Totodată, s-a descoperit că dacă iei în fiecare zi o lingură de ulei de măsline dimineața vei fi mai ferit de depresie, anxietate și boli neurodegenerative, precum demența sau Alzheimer. Asta datorită acizilor grași Omega 3 și Omega 6, care asigură buna funcționare a sistemului nervos.

Uleiul de măsline curăță vasele de sânge

…..

Leave A Comment