9 plante care îți curăță plămânii și te ajută să respiri. Cel mai PUTERNIC antibiotic natural

March 12, 2021
422 Views

Tutunul, poluarea și unele boli ne pot înfunda plămânii, împiedicându-ne să respirăm corect. Din fericire, ne putem curăța plămânii cu ajutorul plantelor.

Iată 9 plante cunoscute pentru beneficiile lor asupra plămânilor noștri.

1.Rădăcină de Marshmallow

Așa cum arată acest studiu realizat de cercetătorii germani, rădăcina de marshmallow ameliorează tusea seacă. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, această plantă, consumată sub formă de infuzie de trei ori pe zi, ajută la calmarea membranelor mucoase inflamate.

2. Mentă

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și acțiunii sale anti-bacteriene, menta ameliorează tusea. Potrivit unui studiu, uleiul esențial de mentă poate fi indicat în cazurile de bronșită și tuse. Acțiunea sa antimicrobiană, potrivit cercetătorilor, ameliorează infecțiile sistemului respirator. Uleiul esențial de mentă poate ameliora și durerile de cap.

3. Cuișoare

Cuișoarele au un efect calmant asupra tusei și a durerilor de gât. Acest antiinflamator natural ajută la calmarea căilor respiratorii și la ameliorarea tusei, așa cum arată această cercetare. Pentru a profita de beneficiile sale, pregătește un sirop, lăsând cinci cuișoare să se macereze în 250 ml de miere peste noapte. Scoate cuișoarele a doua zi dimineața și ia o lingură din acest sirop înainte de fiecare masă.

4. Cimbru

Datorită proprietăților sale antiseptice, cimbrul ajută la descongestionarea plămânilor și calmează tusea. Conform cercetărilor, este considerat un tratament excelent pentru bolile căilor respiratorii.

5. Eucalipt

Utilizat timp de secole pentru proprietățile sale antivirale și antiinflamatoare, eucaliptul este recomandat cu tărie în cazurile de tulburări ORL. Proprietățile sale au fost demonstrate de un studiu, care arată că această plantă reduce inflamația și, datorită puterii sale analgezice, calmează căile respiratorii.

6. Rădăcină de lemn dulce

Leave A Comment

%d bloggers like this: