Volumul total procesat prin card a crescut cu 60% in 2020 (companie)

March 10, 2021
429 Views

Netopia Payments a raportat o creştere cu 60% a volumului total procesat în urma tranzacţiilor cu cardul din 2020, comparativ cu anul anterior, iar cea mai mare tranzacţie procesată s-a cifrat la 97.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, anul trecut, compania a depăşit pragul de două miliarde de euro procesaţi în total de la începutul activităţii de intermediere a plăţilor cu cardul, în 2009.

În 2020, numărul tranzacţiilor online cu cardul au înregistrat o creştere de aproximativ 20%, în condiţiile în care valoarea medie a tranzacţiei a crescut la 215 lei, de la 165 lei în 2019.

În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut plăţi digitale cu cardul se numără: facturile la utilităţi, urmate de serviciile financiare, segmentul de FMCG care a înregistrat o creştere semnificativă, domeniul IT&C, dar şi segmentul de produse Pharma & Health, aflat pentru prima dată în acest clasament. La polul opus, s-au aflat industria turismului şi cea de evenimente, fiind unele dintre cele mai afectate domenii de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

…..

Leave A Comment