Ultimele știri
Poza zilei (June 14, 2024 8:36 am)
A plouat la Cluj (June 14, 2024 7:44 am)
Poza zilei (June 13, 2024 7:28 am)

Daniel Buda – Comisia Europeană recomandă statelor membre să evite închiderea frontierelor!

February 17, 2021
386 Views
Statele membre au convenit să aibă o abordare comună și organizată cu privire la gestionarea frontierelor și să mențină fluiditatea traficului de marfă. Cu toate acestea, Germania și Belgia au impus o serie de restricții la frontiere, în contextul apariției unor mutații ale SARS-CoV-2. În Belgia, toate călătoriile neesenţiale spre ţară şi în străinătate sunt interzise de la sfârşitul lunii ianuarie, această măsură fiind prelungită până la 1 aprilie. Comisia Europeană a semnalat faptul că ar trebui să se țină cont de situaţia epidemiologică din ţara de unde vine sau spre care se deplasează călătorul.
Pe lângă Germania şi Belgia, alte şapte state din UE şi spaţiul Schengen au reintrodus controale la frontiere ca răspuns la pandemie: Danemarca, Ungaria, Austria, Portugalia, Finlanda, Norvegia şi Spania. Într-o scrisoare trimisă miniştrilor de interne şi ai justiţiei ai Celor 27 de state membre, comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, şi comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, le reamintesc statelor membre că s-au pus de acord să organizeze în comun astfel de restricţii, în cadrul recomandărilor actualizate la începutul lunii februarie.
„Vă îndemnăm la o mai mare coerenţă în măsurile referitoare la deplasările în interiorul UE. Este de o importanţă fundamentală ca toate măsurile să rămână conforme principiilor de nediscriminare şi de proporţionalitate. În particular, închiderile de frontiere sau interdicţiile generale de călătorie trebuie să fie evitate. Nu ne putem permite perturbări în lanţurile de aprovizionare şi în piaţa internă în general, în special dacă aceasta riscă să afecteze distribuţia de vaccinuri”, au declarat Comisarii Europeni Didier Reynders și Ylva Johansson.

Leave A Comment