Sunt lăudate beneficiile oțetului de mere pentru uciderea germenilor, ameliorarea refluxului gastric sau îndepărtarea excesului de impurități din păr, dar te vor suprinde și alte calități ale sale, mai puțin știute.
Oțetul de mere se obține prin fermentarea merelor zdrobite și, chiar și o cantitate mica poate adăuga o notă acidulată salatelor tale. Curios este că, în afară de electroliți precum sodiu, magneziu și potasiu, o lingură de oțet de mere nu conține prea multe elemente nutritive.
Cu toate acestea, acea mică cantitate de oțet de mere pusă in apa ta de băut sau în salată ar putea ajuta la scăderea colesterolului.
O meta-analiză din 2021, publicată în BMC Complementary Medicine and Therapies, a combinat rezultatele a opt studii și a concluzionat că oțetul de mere scade nivelul total de colesterol.
Oțetul de mere a fost deosebit de eficient la persoanele cu diabet de tip 2 atunci când au consumat aproximativ 15 mililitri zilnic, timp de cel puțin opt săptămâni. Consumul de oțet de mere a redus, de asemenea, nivelul trigliceridelor acestora.
Cum ar putea reduce oțetul de mere colesterolul?
Acidul acetic din oțetul de mere ar putea fi ingredientul cheie în scăderea colesterolului, conform unei revizuiri din 2014, publicată în Nutrition Reviews.
Consumul de oțet de mere ar putea activa o proteină care reduce producția de colesterol în ficat. Oțetul de mere ar putea, de asemenea, ajuta la oxidarea colesterolului ridicat din alimentele tale și la reducerea trigliceridelor. Mai mult, consumul de alimente și băuturi cu acid acetic încurajează corpul să excrete acizii biliari. Ficatul tău utilizează colesterolul din sânge pentru a produce acești acizi biliari, ceea ce reduce nivelurile de colesterol din sânge.
…..