Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: temperaturi infernale și nopți tropicale. Unde sunt așteptate ploi

July 9, 2024
79 Views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (8 – 21 iulie), în care care anunță vreme caniculară în toată țara, cu temperaturi maxime ce vor atinge 39 de grade Celsius în unele regiuni, potrivit Agerpres.
Specialiștii spun că ne așteaptă un val de căldură care va persista în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime medii de 35 – 39 de grade Celsius.

Nopțile vor fi tropicale, cu minimele nocturne ridicate, situându-se între 18 și 25 de grade Celsius. De asemenea, probabilitatea de precipitații va fi scăzută, cu ploi slabe și de scurtă durată posibile doar izolat.
…..
Vremea în Transilvania. În prima săptămână de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 33 – 37 de grade, iar cea a minimelor de 15 – 20 de grade. Din 15 iulie este estimată o ponderare a regimului termic, dar totuşi vremea va fi călduroasă în orele după-amiezilor. Temperaturile maxime vor ajunge la 30 – 33 de grade, iar minimele la 18 grade. În prima săptămână, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.
…..
Vremea la munte. Vremea va deveni deosebit de caldă, chiar călduroasă la altitudini mai joase, în perioada 10-14 iulie. Media temperaturilor maxime va fi de 23 – 29 de grade, iar cea a minimelor de 12 – 18 grade. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic. Pe parcursul primei săptâmâni de prognoză, regimul pluviometric va fi deficitar, averse slabe urmând a se semnala pe suprafeţe restrânse, în orele după-amiezilor. Din data de 15 iulie va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Leave A Comment