UBB organizează admitere la doctorat

June 28, 2024
22,703 Views

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va organiza, în acest an, două sesiuni de admitere la studiile doctorale, prima fiind organizată în luna iulie 2024, iar cea de-a doua fiind programată pentru luna septembrie a acestui an.

Numărul locurilor bugetate puse la dispoziția candidaților la studiile doctorale este, în acest an, de 315 cărora li se vor adăuga locurile cu taxă. Din cele 315 locuri bugetate, 149 sunt locuri cu bursă, 5 locuri sunt destinate românilor de pretutindeni, 2 sunt alocate pentru candidații de etnie romă și alte 4 pentru domeniile prioritare de dezvoltare a României.

În cadrul UBB sunt organizate 31 de şcoli doctorale care asigură atât o abordare disciplinară, cât şi interdisciplinară, a celor 32 de domenii acreditate.

Forma de examinare pentru fiecare program este stabilită și comunicată de fiecare şcoală doctorală.

Studiile universitare de doctorat constituie cel de-al treilea ciclu al studiilor universitare oferite în Universitatea Babeş-Bolyai şi au ca scop dezvoltarea cunoaşterii prin cercetare ştiinţifică originală.

Informațiile complete cu privire la admiterea la doctorat din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://doctorat.ubbcluj.ro/ro/ .

Leave A Comment