ANCOM : Localizarea apelantului la 112, considerabil îmbunătăţită, prin revizuirea reglementărilor privind realizarea comunicaţiilor de urgenţă

June 27, 2024
84 Views

Localizarea apelantului la 112 este considerabil îmbunătăţită prin revizuirea reglementărilor privind realizarea comunicaţiilor de urgenţă, informează miercuri Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

“După discuţiile purtate cu reprezentanţii industriei de profil şi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu în cadrul Consiliului Consultativ, ANCOM a adoptat decizia care revizuieşte reglementările privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU). Actul normativ facilitează implementarea comunicaţiilor de urgenţă prin tehnologii mobile cu comutaţie de pachete şi va permite administratorului SNUAU să asigure o localizare a apelantului considerabil îmbunătăţită ce poate fi, în multe situaţii, de ordinul a câţiva metri. Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al României şi va intra în vigoare la data publicării”, se arată într-un comunicat al ANCOM, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în contextul închiderii reţelelor 3G şi, ulterior, a reţelelor 2G, complementar cu dezvoltarea reţelelor 4G şi 5G care folosesc tehnologia IP pentru a transmite date, decizia facilitează utilizarea acestei tehnologii pentru preluarea apelurilor de urgenţă şi a informaţiilor de localizare corespunzătoare pentru apelurile iniţiate din reţelele de nouă generaţie.

De asemenea, se va asigura accesul utilizatorilor finali cu dizabilităţi la serviciile de urgenţă în condiţii echivalente cu cele de care beneficiază ceilalţi utilizatori finali, prin facilitarea realizării unei infrastructuri adecvate pentru implementarea de comunicaţii de urgenţă multimedia.

“Interconectarea bazată pe comutarea de circuite va mai fi folosită o perioadă ca soluţie de rezervă, până la migrarea totală a transmiterii apelurilor de urgenţă la noile tehnologii”, precizează ANCOM.

…..

Leave A Comment