Consiliul Consultativ de Tineret al Municipiului Cluj-Napoca a adoptat 7 rezoluții importante în ultima ședință plenară.

June 21, 2024
2,598 Views

     Consiliul Consultativ de Tineret al Municipiului Cluj-Napoca a adoptat 7 rezoluții importante în ultima ședință plenară.
În cadrul ultimei ședințe plenare a Consiliului Consultativ de Tineret (CCT) al Municipiului Cluj-Napoca, desfășurată în data de 7 iunie 2024, au fost adoptate 7 rezoluții menite să îmbunătățească și să sprijine dezvoltarea comunității tinerilor din oraș. Aceste rezoluții  reflectă angajamentul CCT de a crea un mediu favorabil pentru tineri și de a răspunde nevoilor acestora.
Rezoluțiile adoptate sunt următoarele:
1. Sistem integrat de oportunități pentru tineret ce vizează punerea la dispoziția comunității a diverselor oportunități educaționale, profesionale și recreative, contribuind astfel la dezvoltarea
personală și profesională a acestora.
2. Sistem de voluntariat integrat și incluziv la nivelul municipalității care să includă toate categoriile de tineri, promovând incluziunea socială și oferind oportunități de participare activă
în viața comunității.
3. Cluj-Napoca, primul oraș din România cu zero noi infecții HIV. Dezideratul este de a transforma Cluj-Napoca în primul oraș din țară cu zero noi infecții HIV, prin implementarea unor
măsuri eficiente de prevenire și informare în cadrul programului european Fast Track Cities.
Acest program este unul care reunește eforturile administrației locale, mediului ONG și al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca în scopul de a reduce numărul de noi infecții cu HIV.
4. Inițierea unei campanii de informare privind vaccinarea populației împotriva HPV, în vederea combaterii cancerul de col uterin și alte boli asociate.
5. Activarea străzii Iuliu Maniu. După finalizarea lucrărilor de modernizare, strada Iuliu Maniu va deveni un spațiu activ și dinamic, cu evenimente și activități dedicate tinerilor și comunității locale. Spațiul se propune a fi o nouă scenă pentru evenimentele din oraș, iar spațiul din fața Centrului de Tineret să devină unul permanent pentru tineri.
6. Ghid integrat de organizare a evenimentelor publice în Cluj-Napoca ce își propune să sprijine organizatorii în demersurile de pregătire și implementare a activităților.

7. Identitatea vizuală a Consiliului Consultativ de Tineret. Noua identitate vizuală va reflectavalorile și misiunea structurii în toate activitățile și comunicările publice.
Prin adoptarea acestor rezoluții, Consiliul Consultativ de Tineret al Municipiului Cluj-Napoca își reafirmă angajamentul de a sprijini și promova interesele tinerilor din comunitate, asigurându-le oportunități și resurse pentru o dezvoltare armonioasă și responsabilă.
Urmează încă o rundă de consultări pentru noi rezoluții care se vor pune în dezbatere la ședința plenară din luna octombrie.

Leave A Comment