Statistica : Crestere cu 4,5% a inmatricularilor noi de masini second-hand in total inregistrari de autoturisme, in T!

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 4,5%, în primul trimestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2023, iar ponderea înregistrărilor noi de autoturisme second-hand importate, în total înmatriculări noi de autoturisme, a crescut cu 4,5 puncte procentuale, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în primele trei luni ale anului în curs, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile, astfel: la categoria mopede şi motociclete – cu 16,1%, categoria autoturisme – cu +4,2% şi la categoria autobuze şi microbuze – cu 2,8%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, s-au consemnat procente pozitive la categoria autobuze şi microbuze – cu 41,2%, respectiv la categoria mopede şi motociclete – cu 17,2%. Pe de altă parte, de la un an la altul, înmatriculările de autoturisme au scăzut cu 10,1%.

…..

La categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deţinută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 34,1%; pentru categoria autobuze şi microbuze, cele mai multe vehicule (23,6%) au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede şi motociclete majoritatea vehiculelor (25,7%) erau clasificate ca fiind Non-Euro.

…..

Leave A Comment