Statistica : Cresteri ale afacerilor din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, in primele doua luni

April 24, 2024
51 Views

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2023, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşterea volumului cifrei de afaceri pe acest segment a fost influenţată de activităţile din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente întreţinerea şi repararea motocicletelor (+32,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,4%) şi comerţul cu autovehicule (+3,6%). În schimb, în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor s-a raportat o scădere de 20,3%.

De asemenea, în aceeaşi perioadă de referinţă, faţă de primele două luni din anul anterior, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,6%.

Potrivit INS, în februarie, anul curent, comparativ cu februarie 2023, afacerile din comerţul cu autovehicule au înregistrat un salt de 6%, datorită rezultatelor din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+17,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17%) şi comerţul cu autovehicule (+7,4%). Scăderi au fost consemnate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-26,5%).

Ca serie ajustată, în acelaşi interval, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a crescut cu 2,7%.

Statistica oficială arată, totodată, că în februarie 2024 vs ianuarie 2024, cifra de afaceri din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, s-a majorat atât ca serie brută (+12%), cât şi ca serie ajustată (+1,3%). AGERPRES

Leave A Comment