Mersul versus alergare: Care este mai bun pentru inimă?

March 29, 2024
108 Views

Ambele sunt exerciții cardiovasculare excelente, dar iată cum cântărim argumentele pro și contra​!

Ambele activități cresc ritmul cardiac și îmbunătățesc condiția cardiovasculară generală, dar există diferențe de intensitate, impact și efecte pe termen lung asupra sănătății inimii. Aceste diferențe te pot ajuta să iei decizii informate cu privire la activitatea care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.

Mersul pe jos este potrivit pentru oameni de toate vârstele
Plimbarea, o activitate cu impact redus, este accesibilă persoanelor de toate vârstele și nivelurile de fitness. Oferă un antrenament cardiovascular blând care poate fi susținut pe durate mai lungi în comparație cu alergarea.

Mersul pe jos este o alegere ideală pentru persoanele care se recuperează după leziuni sau pentru cei cu probleme articulare, deoarece pune stres minim asupra articulațiilor. Mersul regulat poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol LDL (rău) și la îmbunătățirea circulației, toate acestea contribuind la o inimă mai sănătoasă.

Mersul pe jos controlează factorii de risc majori ai inimii, cum ar fi greutatea
Unul dintre beneficiile principale ale mersului pe jos pentru sănătatea inimii este capacitatea sa de a reduce riscul de boală coronariană. Angajându-se în sesiuni regulate de mers pe jos, oamenii își pot întări mușchii inimii, pot îmbunătăți fluxul sanguin și își pot îmbunătăți eficiența sistemului cardiovascular. În plus, mersul pe jos promovează gestionarea greutății și ajută la controlul factorilor de risc, cum ar fi obezitatea și diabetul, care sunt strâns legate de bolile de inimă.

Mersul rapid îmbunătățește sănătatea mintală
Mai mult, s-a demonstrat că mersul pe jos are efecte pozitive asupra bunăstării mentale, reducând nivelul de stres și anxietate. Deoarece stresul poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii prin creșterea tensiunii arteriale și creșterea riscului de boli de inimă, încorporarea plimbărilor regulate în rutina zilnică poate contribui la sănătatea generală a inimii.

Alergarea este o activitate de mare intensitate în comparație cu mersul pe jos
Pe de altă parte, alergarea este un exercițiu de intensitate mai mare care crește ritmul cardiac și arde mai multe calorii pe minut în comparație cu mersul pe jos…..

…..

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: