Prognoza meteo pentru săptămâna 25-31 martie: vreme instabilă, ploi, dar şi temperaturi de vară

March 26, 2024
145 Views

Ultima săptămână a lunii martie va fi una extrem de capricioasă din punct de vedere meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă pentru intervalul 25-31 martie ploi şi instabilitate atmosferică în prima parte, iar apoi, în weekend, o creştere semnificativă a temperaturii, maximele apropiindu-se de cele caracteristice verii. Găsiţi, în continuare, prognoza pe regiuni.

„De la mijlocul acestei săptămâni vremea se va încãlzi semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele acestei perioade. Un transport de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noaste, astfel temperaturile maxime pot depăși 25-27 grade Celsius în ultimele zile din martie. De joi, 28 martie, în jumãtatea de vest a teritoriului vor fi înnorãri temporar accentuate şi averse însoţite de descãrcãri electrice.

În acest interval vântul va sufla cu intensificãri la munte, unde rafalele vor depãşi 80-90 km/h în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în Banat, Transilvania şi Moldova”, spun meteorologii.
…..
Transilvania
În primele zile, valorile maximele ale temperaturi vor fi de 11-14 grade și ale minimelor de -3…0 grade. Noaptea, local, sunt condiţii de producere a brumei. Din data de 28 martie vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cu maxime de 20-23 de grade, iar minime de 3-7 grade. Va ploua local în jurul datei de 28 martie; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

Leave A Comment