HUB-ul de servicii al MAI a fost accesat de aproape 6 milioane de ori in primul an de la operationalizare

March 24, 2024
146 Views

Portalul de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost accesat, în primul an de la operaţionalizare, de 5,9 milioane de ori şi au fost create peste 400.000 de conturi, informează un comunicat al MAI transmis, joi, AGERPRES.

Prin intermediul HUB-ului MAI – https://hub.mai.gov.ro/, cetăţenii pot obţine certificatul de cazier judiciar, istoricul sancţiunilor rutiere, diverse avize pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi autorizaţii de construcţie ori desfiinţare.

De asemenea, se pot programa online în vederea eliberării paşaportului şi pot consulta anunţurile de concurs referitoare la funcţii vacante în Ministerul Afacerilor Interne.

Peste 400.000 de persoane şi-au obţinut cazierul online de la implementarea acestui serviciu pe platforma MAI, 1 februarie 2023.

“De asemenea, aproximativ 1,1 milioane de persoane au beneficiat de avantajele serviciului ePaşapoarte, care permite programarea on-line pentru depunerea documentelor în vederea obţinerii paşaportului”, arată sursa citată.

Serviciul de recrutare online al MAI a fost accesat de peste 1,6 milioane de ori, toate anunţurile privind concursurile organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne fiind postate pe HUB începând cu data de 16 octombrie 2023.

HUB-ul de servicii, dezvoltat şi implementat la nivelul MAI, are ca obiectiv simplificarea accesului cetăţenilor şi al mediului privat la serviciile furnizate de către structurile ministerului.

“HUB-ul se aliniază cerinţelor moderne de digitalizare, punând accentul pe uşurinţa de navigare şi interacţiune, concomitent cu respectare normelor de securitate a datelor. Platforma este în continuă dezvoltare, noi servicii publice electronice urmând să fie disponibile în viitorul apropiat”, precizează MAI. AGERPRES

Leave A Comment