Ministrul Educatiei : Creste numarul studentilor straini care vor sa studieze in Romania

March 20, 2024
130 Views

Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma “Study in Romania” fiind create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licenţă, master şi doctorat, a transmis, marţi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

“Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România! Pe platforma Study in Romania au fost create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licenţă, master şi doctorat. Mă bucur nu doar de numărul mare al studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră, ci şi creşterea numărului ţărilor din care provin candidaţii – 160 de ţări faţă de 146 anul trecut”, a scris Deca, pe Facebook.
Ea a amintit că statul român oferă 500 de burse pentru studenţi români din afara spaţiului Uniunii Europene.

Potrivit ministrului, candidaţii interesaţi au putut aplica pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

“În scopul promovării limbii şi culturii române, cu excepţia bursierilor de la doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licenţă şi master vor studia doar în limba română”, a precizat Ligia Deca. AGERPRES

Foto : umfiasi.ro

Leave A Comment