Delegație oficială chineză, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, domnii Marius Mînzat și Vákár István, au primit miercuri, 6 martie a.c., vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong, din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai Guvernului provinciei.
🔷 Scopul acestei întâlniri l-a constituit dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple sectoare, precum și identificarea unor noi domenii de interes în care se pot materializa inițiative benefice ambelor părți.
💬 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐌𝐢̂𝐧𝐳𝐚𝐭, 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐬𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢: „𝘕𝘦 𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳𝘢𝘮 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘵𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦𝘯𝘦𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘩𝘪𝘯𝘦𝘻𝘪 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘧𝘦𝘴𝘵𝘢𝘵 𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘰𝘱𝘰𝘳𝘵𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘪𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫. 𝘋𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘢𝘵𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘪𝘯 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘴𝘵𝘢𝘵, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘧𝘦𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘪 𝘴𝘢 𝘴𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘳𝘦𝘵𝘪𝘻𝘦𝘻𝘦 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘪𝘱𝘳𝘰𝘤 𝘢𝘷𝘢𝘯𝘵𝘢𝘫𝘰𝘢𝘴𝘦.”
🔶 În cadrul întrevederii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean domnul vicepreședinte Mînzat a realizat o scurtă prezentare a județului Cluj, a municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. ▶️ Totodată, s-a discutat despre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, proiectele de dezvoltare a acestora și stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii, Cluj Arena. ▶️ În acest context, domnul Mînzat a vorbit despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.
🏥 De asemenea, a fost abordat și subiectul referitor la cele două mari proiecte de infrastructură medicală gestionate de forul administrativ județean, și anume 📍 construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, care va fi primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România și 📍 edificarea Centrului de Transplant Multiorgan, o investiție unică în țară și în sud-estul Europei, ce integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.
🇨🇳 La rândul său, conducătorul delegației chineze, domnul Lin Haibin, s-a arătat impresionat de informațiile care i-au fost oferite și și-a manifestat dorința de a dezvolta și întări relațiile de colaborare dintre provincia Shandong și județul Cluj. ▶️ Totodată, oficialul chinez a propus realizarea unor transferuri de cunoștințe și know-how între specialiștii celor două părți, precum și a unor schimburi de experiență în domenii precum cel cultural, sportiv și al infrastructurii.

Leave A Comment