Salariul mediu net pentru un job cu jumatate de norma, la nivel national, este de 3.000 de lei/luna (platforma)

February 18, 2024
162 Views

Salariul mediu net pentru joburile cu jumătate de normă este de 3.000 de lei pe lună, la nivel naţional, această medie incluzând toate domeniile şi nivelurile de experienţă, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro.

Conform unui comunicat remis (…) AGERPRES, împărţite pe domeniile care angajează cel mai mult part-time, mediile salariale arată astfel: 2.200 de lei net pentru retail, 2.000 pentru call-center, 2.100 de lei pentru servicii, 3.000 de lei pentru arte/entertainment, 2.100 pentru advertising/marketing/PR şi 2.500 de lei pentru transport/logistică.

Reprezentanţii platformei de recrutare susţin că din cele 370.000 de joburi postate anul trecut pe eJobs.ro 72.000 au fost part-time.

Pentru anul acesta, însă, angajatorii au în plan preponderent angajări full-time, în condiţiile în care doar 8,2% dintre respondenţii celui mai recent sondaj eJobs.ro spun că vor creşte numărul de joburi cu jumătate de normă scoase în piaţă. Mai mult decât atât, aproape 70% dintre aceştia declară că numărul de posturi part-time pe care le au în companie este destul de mic şi că nu estimează nicio fluctuaţie în acest sens.

“Anul acesta, spre exemplu, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la 1 ianuarie şi până acum, 6.500 au fost part-time, ceea ce înseamnă că, procentual, până acum, suntem destul de aproape de 2023. Tot la aproximativ 15% se află şi nivelul aplicărilor pentru aceste joburi, candidaţii, mai ales cei foarte tineri, fiind interesaţi de oportunităţile care le permit să acumuleze experienţă în timpul studiilor. Dacă vorbim despre categorii de vârstă mai mari de 24-25 de ani, atunci vedem în special candidaţi care au deja un job şi sunt în căutarea unei surse suplimentare de venit, respectiv un loc de muncă part-time”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Sondajul realizat în luna ianuarie, pe un eşantion de 170 de companii respondente, mai arată că 3,1% dintre angajatori vor avea mai puţine joburi part-time noi pentru 2024, iar 22,4% încă nu ştiu cum vor evolua lucrurile din acest punct de vedere.

 

Leave A Comment