Managerii români vad o relativa stabilitate in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii, in perioada ianuarie – martie 2024

January 31, 2024
115 Views

Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistrat o relativă stabilitate, în primele trei luni ale acestui an, în timp ce în sectorul construcţiilor, numărul salariaţilor va consemna o scădere moderată, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în industria prelucrătoare managerii preconizează pentru lunile ianuarie, februarie şi martie, o relativă stabilitate atât a volumului producţiei (sold conjunctural 0%), cât şi în ceea ce priveşte numărul de salariaţi, soldul conjunctural fiind de -1%. De asemenea, pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere în perioada analizată, respectiv sold conjunctural +21%.

În domeniul construcţiilor, estimările din luna ianuarie 2024 relevă faptul că, în perioada ianuarie – martie 2024, activitatea se va consemna o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -12%), timp în care numărul de salariaţi va avea un sold conjunctural de -9%. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere a acestora, cu un sold conjunctural de +32 %.

…..

Leave A Comment