Beneficiile miraculoase ale ceaiului de ceapă și modul de preparare

January 29, 2024
124 Views

Ceapa, o legumă foarte nutritivă, poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. Proprietățile medicinale ale cepei au fost apreciate încă de acum mii de ani. Se spune că atleții din Grecia Antică apelau la această legumă pentru a-și purifica sângele.

Ceai de ceapă

Ceapa este bogată în enzime care susțin procesul de digestie. Foto: Arhivă

Iată câteva beneficii ale ceaiului de ceapă:

Luptă împotriva agenților patogeni

Conform studiilor, ceapa are un conținut ridicat de vitamina C, care încurajează producția de anticorpi dar și de limfocite T, care sunt indispensabile pentru lupta împotriva agenților patogeni, conform Medicool.

Cu ajutorul acesteia, poți reduce atât durata răcelii, cât și gravitatea simptomelor.

În plus, ceapa este bogată și în quercitină, care are proprietăți antiinflamatorii și antivirale.

Te ajută să scapi de mucus și calmează tusea

Deși gustul său nu este cel mai plăcut, ceaiul de ceapă este extrem de bun dacă te confrunți cu tusea productivă. Astfel, această băutură poate contribui la eliminarea mucusului și la calmarea tusei datorită uleiurilor esențiale prezente în ceapă.

Scade tensiunea arterială

Quercitina, un flavonoid sau un pigment vegetal care este întâlnit în anumite alimente vegetale, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.

Pe lângă faptul că este o sursă importantă de mangan și cupru, ceapa conține și potasiu, care ajută la menținerea sub control a tensiunii arteriale. În plus, contribuie la eliminarea excesului de sodiu, fapt care permite diminuarea presiunii asupra pereților vaselor de sânge.

Sprijină digestia

Ceaiul de ceapă are în compoziție compuși sulfuroși care pot încuraja secreția de sucuri digestive, gastrice și biliare. Toate acestea au un rol fundamental în descompunerea alimentelor și în absorbția nutrienților în tractul digestiv.

De asemenea, ceapa este bogată și în enzime care susțin procesul de digestie. Acestea contribuie la descompunerea alimentelor și ușurează absorbția substanțelor nutritive.

Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Ceapa sau ceaiul de ceapă contribuie la reglarea glicemiei și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. De acest lucru este responsabilă tot quercitina, care influențează funcționarea organelor implicate în procesul de reglare a nivelului de zahăr din sânge, printre care pancreasul, mușchii, ficatul și țesutul adipos.

Ceaiul de ceapă, o armă împotriva cancerului

Atât ceapa, cât și usturoiul, pot reduce riscul de apariție a unor tipuri de cancer, cum ar fi cel gastric sau colorectal. Conform unor studii de laborator, onionina A, compus care conține sulf, ar contribui la încetinirea dezvoltării tumorilor.

Cum faci ceaiul de ceapă
Ai nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă mare, 500 ml de apă, miere (opțional) și lămâie (opțional).

Mod de preparare:

Începe prin a spăla și tăia ceapa în felii mari, cu tot cu foi. Ulterior, pune apa la fiert și adaugă feliile atunci când începe să dea în clocot. Fierbe feliile de ceapă, la foc mic, pentru 10-15 minute. În final, strecoară ceaiul și adaugă mierea sau sucul de la o lămâie

Leave A Comment