Competiția pentru noile comunități de învățare “Integrated Connected Communities”, desfășurată la UBB

January 15, 2024
235 Views

Universitatea Babeș-Bolyai organizează, în cadrul alianței universitare EUTOPIA, competiția pentru noile comunități de învățare “Integrated Connected Communities”.

Comunitățile Conectate (CC-uri) reprezintă un pilon al strategiei EUTOPIA pentru împuternicirea cunoștințelor în cadrul Inițiativei Universitare Europene EUTOPIA MORE Erasmus+ (2022-2026). Inspirate de succesul Comunităților de Învățare Conectate (CLC) și Comunităților de Cercetare Conectate (CRC) proiecte derulate în faza pilot a EUTOPIA (2019-2022), CC-urile de astăzi reprezintă rețele tematice integrate, în care profesori, cercetători și studenți colaborează în activități trans-campus. Având la bază viziunea EUTOPIA, CC-urile vizează eliminarea diviziunilor tradiționale din academia, concentrându-se pe conectarea cu societatea civilă, îmbinarea elementelor specifice predării cu cele ale cercetării, și promovarea incluziunii.

Universitățile EUTOPIA își nominalizează liderii pentru aceste comunități, iar în perioada de incubare, aceștia și partenerii lor evoluează de la partajarea resurselor la implementarea activităților de cunoaștere conectate, sprijiniți de echipa centrală EUTOPIA. La finalul acestei etape, Comunitățile Conectate pot opta pentru diferite căi de sustenabilitate, inclusiv integrarea în ofertele academice existente sau continuarea colaborării în programe de cercetare comune. Cooperarea de succes a CC-urilor va fi în cele din urmă integrată în cadrul instituțional al vitorului Colegiu și Institut EUTOPIA.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este luni, 19 februarie 2024, ora 23:59. Procedura de depunere se desfășoară în spațiul dedicat din platforma MS Teams a UBB, în cadrul Grupului “Eutopia-Learning Communities” (cod de acces: a65pudf).

Aplicația constă într-un “Letter of Commitment” și un CV al cadrelor didactice interesate. Un aspect esențial este Capitolul C al scrisorii de angajament care vizează partenerii EUTOPIA cooptați în aplicație (minim doi). Acești parteneri este nevoie să fie informați și de acord cu implicarea lor în proiect. În acest sens, recomandăm transmiterea scrisorilor către viitorii parteneri și către facilitatorul local desemnat (conform listei atașate).

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați: https://eutopia.ubbcluj.ro/apel-pentru-cadrele-didactice-de-la-ubb-comunitati-de-invatare-eutopia/ .

De asemenea, informații despre cele 40 de comunități de învățare în care EUTOPIA este deja implicată, sunt disponibile pe site-ul oficial al alianței: https://eutopia-university.eu/.

Leave A Comment