Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

January 9, 2024
170 Views

Pentru următoarele două săptămâni, meteorologii anunță o vreme rece, cu precipitații în întreaga ţară. ANM a prognozat temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării și a indicat perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
…..
In Transilvania, în prima săptămână, valorile termice vor avea unele variaţii, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de până la -3 grade, iar cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopţile de 9 şi 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de la -13 la -5 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere până la valori uşor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de cel mult două grade şi ale celor nocturne de cuprinse între -6 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv între 17 şi 20 ianuarie.
…..
La munte, în prima jumătate a intervalului, deşi vor fi variaţii termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopţilor şi al dimineţilor, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 şi -2 grade, iar la minime între -16 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 şi 13 ianuarie. După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în uşoară creştere şi fără mari oscilaţii, cu valori diurne de -2 grade şi nocturne de -8 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie şi din nou după data de 16 ianuarie.

Leave A Comment