Peste jumătate din numărul total de întreprinderi active au avut ca activitate principala prestarea de servicii de piata

November 24, 2023
127 Views

Peste jumătate din numărul total de întreprinderi active, respectiv 51,1%, au avut în 2022 ca activitate principală serviciile de piaţă şi tot în acest sector s-a înregistrat cel mai mare număr mediu de salariaţi, reprezentând 38% din total, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, joi, AGERPRES.

În anul 2022 numărul mediu de salariaţi a crescut cu 1% faţă de anul 2021. Întreprinderile din sectorul servicii de piaţă au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (38%), urmate de cele din industrie (30%). Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 20 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi.

Comparativ cu anul 2021 numărul total de întreprinderi a crescut cu 2,9%.
La sfârşitul anului 2022, sectorul industrie însuma 60.689 întreprinderi, respectiv 9,4% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piaţă, respectiv 51,1%.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (39,8%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 7,2% din totalul cifrei de afaceri.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: