Secretar de stat : Strategia de educaţie financiară este în dezbatere publică; ar putea fi aprobată în perioada următoare

November 16, 2023
54 Views

Strategia de educaţie financiară este în dezbatere publică şi ar putea fi aprobată sub formă de act normativ în perioada imediat următoare, a declarat, marţi, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

“Ce vreau să subliniez aici este că, într-adevăr, noţiuni de educaţie financiară poţi face aproape la orice disciplină din planurile-cadru existente. Ce ne lipseşte însă în acest moment şi acest lucru sperăm că va fi în mare parte rezolvat de Strategia noastră de educaţie financiară, despre care sigur veţi discuta aici, şi care întâmplător în acest moment este încă în dezbatere publică, ne-a lipsit o formare pe tema aceasta. Nu m-a învăţat nimeni nici în Facultatea de Matematică să mă focusez pe astfel de probleme sau să fac un obiectiv din aceasta”, a spus Sorin Ion, cu ocazia lansării primului raport de politică publică realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române pe subiectul Educaţiei Financiare.

Întrebat de jurnalişti când ar putea avea loc aprobarea Strategiei, el a spus că în perioada imediat următoare.

“Din punctul nostru de vedere, nu prea mai există niciun motiv pentru care să întârziem. Chestiunea e de unităţi de măsură scurte, de timp, pentru că deja e de ceva vreme în dezbatere publică. Cu siguranţă că se va transforma într-un act normativ foarte curând. N-aş putea să vă spun dacă e vorba de zile sau săptămâni, dar e o certitudine”, a declarat Sorin Ion.

De asemenea, el a fost întrebat dacă vom regăsi educaţia financiară ca o disciplină obligatorie în şcoli. Secretarul de stat a explicat că sunt discipline obligatorii în Legea 198, iar elementele de educaţie financiară ar putea fi introduse în disciplinele existente sau în unele care nu există încă. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: