10 Plante puternice care elimină mucusul din plămâni și te ajută să respiri mai ușor

November 14, 2023
253 Views

 

Infecțiile virale și bacteriene găsesc întotdeauna o cale să te atace. Mai ales în timpul sezonului de răceală și gripă, se răspândesc foarte rapid. Luarea de medicamente pentru a vă vindeca infecția poate ajunge să provoace reacții adverse nedorite. Există însă multe remedii pe bază de plante care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea plămânilor, să vă ofere sprijin sistemului imunitar și să vindece acele infecții deranjante.
Iată cele mai bune 10 plante pentru plămâni sănătoși:

1. Cimbru
Cimbrul produce uleiuri esențiale antiseptice puternice, care sunt antibiotice și antifungice. Consumul de ceai de cimbru poate ajuta la eliminarea bacteriilor și virușilor care vă pot cauza infecțiile.

2. Eucalipt
Aroma revigorantă a eucaliptului ajută la îmbunătățirea sănătății respiratorii, calmând în același timp iritația gâtului. Un compus din eucalipt numit cineol poate ajuta la ameliorarea tusei, la combaterea congestiei și la calmarea sinusurilor iritate.

3. Rădăcină de lemn dulce
Lemnul dulce are capacitatea de a înmuia membranele mucoase ale gâtului, plămânilor și stomacului. Calmează în timp ce curăță orice membrane mucoase inflamate care au nevoie de sprijin imunitar. Efectele antibacteriene și antivirale ale rădăcinii de lemn dulce ajută la combaterea tulpinilor bacteriene din organism care pot provoca infecții pulmonare.

4. Salvie
Uleiurile esențiale de salvie conțin multe beneficii pentru problemele respiratorii. Acest ceai de plante este un tratament binecunoscut pentru durerile de gât și tuse. De asemenea, puteți pune ceaiul într-un vas sau un vaporizator pentru a respira aroma și a beneficia de beneficiile liniștitoare.

5. Oregano
Oregano conține vitamine și nutrienți care întăresc sistemul imunitar. Conține carvacrol și acid rosmarinic – compuși care sunt decongestionanți naturali. Uleiul de oregano are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor periculoase care provoacă infecții.

6. Menta

…..

Leave A Comment