Curiozități despre luna noiembrie

November 1, 2023
99 Views

Luna noiembrie este ultima lună de toamnă și există numeroase curiozități despre această penultimă lună din an. În noiembrie, deja începe să miroasă a iarnă, temperaturile scad și întreaga natură se pregătește pentru anotimpul rece. Descoperă, așadar, unele dintre cele mai interesante curiozități despre luna noiembrie.

Despre luna noiembrie
Între octombrie și decembrie, noiembrie este a unsprezecea lună a calendarului gregorian. În calendarul roman, noiembrie a fost luna a noua, până când au fost adăugate ianuarie și februarie, ceea ce a făcut ca aceasta să fie a 11-a. Noiembrie este o lună de tranziție, când se face trecerea de la toamnă la iarnă. Încă mai sunt zile insorite, dar zilele reci și ploioase încep sa predomine.
Din punct de vedere spiritual, noiembrie simbolizează sfârșitul unui ciclu, unei faze personale și sezoniere. Noiembrie este văzută ca un moment bun pentru finalizarea oricăror planuri sau proiecte pe care le-ați avut pentru anul în curs.
În unele țări există o festivitate de Ziua Recunoștinței, un eveniment de mulțumire pentru recoltele bune oferite de Pământ. Ziua Recunoștinței este probabil cea mai faimoasă sărbătoare a toamnei care are loc în Statele Unite, deși este populară și în țări precum Canada sau Brazilia, iar în ultimii ani și în alte părți ale lumii.

Curiozități despre luna noiembrie
Luna noimebrie în emisfera nordică și emisfera sudică
Noiembrie este considerată ultima lună a toamnei în emisfera nordică, iar în această perioadă, mai multe regiuni încep să se confrunte cu temperaturi mai scăzute și chiar zăpadă. Noiembrie în emisfera sudică este ultima lună de primăvară, echivalentul sezonier al lunii mai în emisfera nordică.
Lunile octombrie și noiembrie sunt cele care prevestesc iarna ce bate la uşă în emisfera nordică. Acum cade bruma. Dacă în aceste luni va ploua mărunt, se spune că atunci iarna va fi grea.
Evenimente astronomice în luna noiembrie
Ploaia de meteori din noiembrie includ Andromedidele, care au loc între 25 septembrie și 6 decembrie și, în general, ating vârful în jurul datelor de 9–14 noiembrie, Leonidele, care apar între 15 și 20 noiembrie, Alfa Monocerotidele, care au loc între 15 și 25 noiembrie Tauridele nordice, care apar din 20 octombrie până în 10 decembrie, și Tauridele sudice, care apar în perioada 10 septembrie – 20 noiembrie. Orionidele, care apar la sfârșitul lunii octombrie, durează uneori până în noiembrie.

Curiozități despre luna noiembrie în astrologie
Semne zodiacale
Scorpionul și Săgetătorul sunt semnele zodiacale din noiembrie în astrologie. Semnul astrologic al Scorpionului este în vigoare din 23 octombrie până în 21 noiembrie, în timp ce Săgetătorul este în vigoare din 22 noiembrie până în 21 decembrie
Piatra norocoasă
Piatra simbolică pentru noiembrie este topazul, o bijuterie semiprețioasă care reprezintă prietenia și poate fi găsită în diferite nuanțe, deși varianta galben-portocalie este alegerea convențională.
In plus, citrinul, un tip de cristal de cuarț care variază în culori de la galben la portocaliu, este, de asemenea, considerat o piatră a lunii noiembrie.
Citrinul este adesea confundat cu topazul galben-portocaliu, care este mai costisitor în comparație cu citrinul.
Floarea norocoasă
Floarea lunii noiembrie este crizantema, care este cunoscută și ca „floarea de aur” datorită rădăcinilor sale grecești. Crizantemele sunt adesea asociate cu onestitatea, bucuria și optimismul.

Lucruri interesante și curiozități despre luna noiembrie
A nouă lună din an
Numele lunii noiembrie a rămas neschimbat de la calendarul roman antic, care a fost folosit până în anul 45 î.Hr. Acest prim calendar roman a fost format doar din zece luni, noiembrie fiind luna a noua. Noiembrie se traduce, de fapt, prin „luna a noua” în latină – novo. Când calendarul iulian a fost adoptat în anul 45 î.Hr., s-au adăugat două luni noi, ceea ce a împins noiembrie la luna a 11-a. În ciuda schimbării sale de poziție, noiembrie nu a fost niciodată redenumită.
…….
Citeşte întreaga ştire: Curiozități despre luna noiembrie

Leave A Comment

%d bloggers like this: