Suma maximă pe care un român poate să o scoată de la bancomat într-o zi. Nu contează suma din cont, limita e pusă de bancă

October 19, 2023
118 Views

 

Suma de bani pe care românii o pot scoate de pe card variază de la o bancă la alta, însă este una limitată. De aceea, e bine să ştii dinainte de câţi bani ai nevoie, dacă este vorba de o sumă mai mare, pentru a putea să începi să scoţi cash-ul în avans.

Ce sumă, pe zi, poate retrage o persoană de la bancomat

Fie că ai nevoie de bani pentru a-i folosi la cumpărături, acolo unde magazinele nu acceptă plata cu cardul, fie doar pentru a-ți retrage salariul și a-l ține la purtător, un lucru trebuie făcut: retragerea banilor de la bancomat. Trebuie specificat că fiecare bancă în parte acordă posibilitatea să retragi, de la un ATM, o anumită sumă de bani în 24 de ore, scrie shtiu.ro.

Băncile din România au impus această limită pentru a micşora daunele suferite în urma fraudelor bancare. Astfel, o persoană poate retrage de la bancomat o sumă cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pe zi. Această limită are și un scop comercial, fiindcă dorește să mențină la un nivel cât mai redus scurgerile de numerar din bancă, dar şi să încurajeze plata cu cardul la comercianţi, prin utilizarea POS-ului.

Ce limită are BCR
BCR are o limită de retragere de la unităţile ATM de 3.000 lei şi de 10 tranzacţii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro şi Visa Classic. Cuantumul banilor ce pot fi retraşi într-o singură zi se poate mări, în cazul în care clientul face o cerere la bancă. Limita maximă poate ajunge, astfel, la 15.000 lei pentru o singură retragere.

Regulile impuse de banca BRD
La BRD, o persoană poate să scoată de la bancomat până la 7.000 lei pe zi şi să realizeze maximum 10 tranzacţii. Situația este diferită la CEC Bank, unde plafonul maxim de retragere este de 3.500 lei, în 24 de ore, pentru cardurile de debit Visa Electron şi Mastercard.

Ce trebuie să știi dacă ai un card la BT
Banca Transilvania permite clienților săi, care deţin carduri de debit Visa Electron şi Mastercard Mondo, să retragă până la 9.000 de lei, în 24 de ore, de la bancomat.

ING Bank oferă posibilitatea retragerii cele mai mari sume, din România, de la un bancomat. Clienții săi au posibilitatea să retragă 10.000 de lei de la un ATM într-o zi, însă banca are o limită de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retraşi de la unităţile ATM în termen de 4 zile.

Leave A Comment

%d bloggers like this: